Alzheimer Café over onbegrepen gedrag bij dementie

Dementie is een aandoening waarbij de hersenen langzaam maar zeker worden aangetast, met als gevolg dat iemand steeds meer moeite krijgt met dagelijkse activiteiten. Een van de meest voorkomende symptomen van dementie is veranderingen in gedrag. Soms kan dit gedrag moeilijk te begrijpen zijn voor mensen in de omgeving van de persoon met dementie, zoals familieleden, vrienden of zorgverleners. Dit kan leiden tot frustraties, onbegrip en een gevoel van machteloosheid. Het Alzheimer Café in Bodegraven op 20 maart 2023 zal gaan over dit thema.

Gastspreker Amanda von Meijenfeldt, GZ Psycholoog bij Vanderploeg, zal tijdens deze avond uitleggen hoe dementie het gedrag kan beïnvloeden en welke factoren daarbij een rol spelen. Ze zal ook tips en adviezen geven hoe om te gaan met onbegrepen gedrag en wat te doen als het gedrag verandert. Het begrijpen van het gedrag kan helpen om beter om te gaan met de persoon met dementie en om de kwaliteit van leven van beide partijen te verbeteren.
 

Het Alzheimer Café is een maandelijks terugkerend evenement, georganiseerd op de derde maandag van de maand in Gouda, Bodegraven en Reeuwijk. Het is een laagdrempelige ontmoetingsplek waar informatie, tips, adviezen en ervaringen worden gedeeld over leven met dementie. Het café is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met dementie, zoals mensen met dementie zelf, hun partners, familieleden, vrienden en zorgverleners.
 

Het Alzheimer Café in Bodegraven zal plaatsvinden in het Huis van Alles aan de Vromade 1B (ingang Indoorweg) op 20 maart van 19:30-21:00 uur, met inloop vanaf 19:15 uur. Het volgende café zal op 17 april in Reeuwijk plaatsvinden. Meer informatie over het Alzheimer Café en het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van Alzheimer Nederland, regio Midden-Holland.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter