Vriendenschaar biedt weerstand in kampioenwedstrijd Animo 1

Het was een aantal weken stil sinds de spannende kraker mét winst voor de Bodegravers tegen DOT, het eerste weekend van februari. In de tussentijd was het tijd voor voorjaarsvakantie, carnaval, en speelde Vriendenschaar 1 een verliezende pot (26-23) tegen een goed Reehorst en een winnende pot (18-16) tegen Juliana.

Afgelopen zaterdag was het tijd om af te reizen naar Animo, van meet af aan kampioensfavoriet. Er werd nog geen wedstrijd verloren, dus inmiddels was inderdaad wel duidelijk dat zij kampioen zouden worden. De vraag was alleen of dat nu al zou lukken; Vriendenschaar 1 zou in ieder geval haar best doen het antwoord op die vraag nog even in het midden te houden.

Foto: Fenne van den Hoogenband

Zo werd, in een afgeladen volle zaal in Geldermalsen, inclusief spandoeken en andere toeters en bellen, een zeer goede eerste helft gespeeld door de Bodegravers. Het leek ook Animo 1 en haar publiek te verbazen dat de wedstrijd eigenlijk nog onbeslist leek bij rust, bij een stand van 11-13.

Ook in het eerste gedeelte van de tweede helft bleef het nog spannend; Vriendenschaar 1 wist knap aan te haken. Pas in het tweede gedeelte van de tweede helft werd duidelijk dat Animo 1 toch echt de onbetwiste kampioen is. Zij scoorden een aantal mooie goals, Vriendenschaar miste in de tussentijd nog drie strafworpen, en zo kwam het op een eindstand van 25-19. De Bodegravers met opgeheven hoofd naar huis, in Geldermalsen werden de champagneflessen ontkurkt.

Vriendenschaar 1 speelde sinds een aantal weken weer overduidelijk met passie en plezier. Volgens coach Jorrit de Grutter de grootste winst van deze wedstrijd. Vriendenschaar, Reeuwijk en DOT zullen in de laatste weken zaal strijden om de tweede plek in de eerste klasse, en zich langzaam opmaken voor hervatting van het veldseizoen, waar Vriendenschaar 1 nog altijd ongeslagen bovenaan staat.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter