Spetterende afsluiting 30e seizoen ReeuwijkKlassiek

Voor het eerst een echte operazangeres in De Brug. Een zangeres met een stem die ook de laatste rij in een zaal met 1600 bezoekers (Stopera) bereikt. Maar die ook heel zacht liederen kan voordragen. Karin Strobos, een van de beste mezzosopranen van Nederland, debuteerde bij de Nationale Opera te Amsterdam als Octavian in Der Rosenkavalier. In De Brug gaf zij meteen haar visitekaartje af met een fragment uit de beroemde opera CARMEN.

Samen met pianiste Daria van den Bercken en fluitiste Felicia van den End vormt zij een hecht trio dat al 16 jaar samen speelt. En dat is goed te horen. Karin Strobos heeft niet alleen een prachtige, technisch perfecte stem, zij kan ook uitstekend acteren. Je kunt zien en horen dat zij jaren opera ervaring heeft. De samenwerking in het trio was perfect, men vulde elkaar aan en gunde elkaar de ruimte. Het concert werd afgesloten met een virtuoos fragment uit de komische opera La Cenerentola van Rossini. Hier liet Karin Strobos haar fantastische zangtechniek horen.

In het volgende seizoen komt de top van de Nederlandse kamermuziek naar Reeuwijk. Het 31e seizoen start in september met de meest gelauwerde pianist van Nederland, Hannes Minnaar. Hij speelt dan op een Steinway D Concertvleugel. Kaarten kunnen nu al gekocht worden via www.reeuwijkklassiek.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter