Elke derde zondag van de maand organiseert Boek en Troost het ROUWCAFÉ

Een veilige en welkome plek voor iedereen die door de dood een dierbare moet missen. Of dat nu je partner, ouder, kind, vriend/vriendin is, het Rouwcafé biedt gelegenheid om in een ongedwongen sfeer lotgenoten te ontmoeten. Aan de hand van een thema, verhaal of gedicht kunnen ervaringen worden uitgewisseld, kun je je eigen verhaal spiegelen aan dat van anderen, kun je dat wat je raakt bespreekbaar maken, dat intense gemis, dat diepe verdriet. Door dat samen te delen, kan het begin zijn van het ervaren van meer rust, van je niet meer zo helemaal alleen voelen.

Het thema van maart: Hoe ga je om met de reacties uit je omgeving?

Als je een dierbare verloren hebt, heb je ook te maken met de reacties van mensen uit je omgeving. Sommigen hebben direct een mening en steken die niet onder stoelen of banken.
Daar moet je een weg in zien te vinden, maar hoe doe je dat?

Enkele reacties:
“misschien is het maar beter zo…”
“het gaat zeker alweer veel beter met je?”
“Alleen? Dan neem je toch een hond”

Ongewenste aanrakingen of juist een behoefte aan lichamelijk contact dat uitblijft. Geen reacties en meteen overgaan tot de orde van de dag.

In het Rouwcafé van 19 maart aanstaande, wisselen we ervaringen uit: wat heb je gehoord, wat deed het met je, wat kunnen we ervan leren?

  
  
WanneerZondag, 19 maart 2023
Aanvang15.00 – 17.00 uur
WaarOntmoetingscentrum van Noord, Lekkenburg 1, Gouda
Kosten€ 5,00 incl. consumpties
Aanmeldeninfo@boek-en-troost.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp