Partij voor de Dieren laat stilte spreken tijdens vergadering over bescherming wilde dieren

De Partij voor de Dieren wil dat het provinciebestuur van Zuid-Holland wilde dieren in Zuid-Holland veel beter gaat beschermen en heeft daartoe een 15-tal voorstellen ingediend tijdens de vergadering van Provinciale Staten. De partij is het niet eens met het beleid van de provincie op het gebied van wildbeheer. In plaat van het afschieten zijn er andere niet-dodelijke en meer diervriendelijker maatregelen voorhanden zijn om problemen op te lossen, aldus de partij

Zo wil de Partij voor de Dieren af van de provinciale vrijstellingen, waarbij de leefgebieden van beschermde dieren te gemakkelijk mogen worden aangetast. Ook de egel, bunzing, wezel en hermelijn staan op deze vrijstellingslijst, terwijl het heel slecht gaat met deze diersoorten. In de weidevogelgebieden mag geen vos meer blijven leven, terwijl de Partij van de Dieren van mening is dat de oorzaak van de enorme teruggang de mens in de intensieve landbouw is. “In de ‘groene woestijnen’ is geen voedsel en beschutting meer voor de kuikens van de weidevogels en kunnen ze niet overleven. Een andere meer natuurlijke inrichting van het landschap is noodzakelijk”, is het pleidooi.

Daarnaast wil het provinciebestuur geen structurele financiële bijdrage leveren aan de wildopvangcentra en wordt daarmee de bescherming van het individuele wilde dier geschonden; een ieder, dus ook de provincie, moet zorg verlenen aan dieren in nood. De Partij voor de Dieren heeft al meerdere malen voorstellen ingediend om structureel jaarlijks voldoende geld vrij te maken voor vele in financiële nood verkerende wildopvangen.

Naast de wijzigingsvoorstellen heeft de partij tenslotte voorgesteld om dieren bij overlast te verjagen en niet naar een overlastlocatie te lokken met lokvogels en lokgeluiden om vervolgens die dieren, die van elders komen dood te schieten.

Fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland, Carla van Viegen: “De wilde dieren in onze provincie verdienen een veel betere bescherming en daarom hebben we helaas 15 wijzigingsvoorstellen ingediend. Het welzijn van dieren moet beter geborgd zijn. . Het is triest dat dit college zo’n dieronvriendelijk beleid voert, Duizenden onschuldige dieren sterven een ellendige dood, terwijl dat niet nodig is.  In het provinciale huis van de democratie willen we de stem zijn van de stemlozen, de dieren.. Naast de voorstellen hebben we ter nagedachtenis aan deze dieren de stilte een minuut laten spreken.”

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter