Opnieuw grote zorgen rondom veiligheid Raadhuisweg/Zoutmansweg

Opnieuw is de verkeerssituatie op de Raadhuisweg/Zoutmansweg in Reeuwijk-Brug in opspraak. Aanleiding is een publicatie van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk over de verkeerslichten op de kruising met de Groen van Prinsterenstraat en bij de voetgangersoversteek bij de fietsbrug naar de Greidweid. Beide installaties zijn in storing. De gemeente roept de gebruikers van de weg nadrukkelijk op de verkeersregels toe te passen en rechts voorrang te geven. Daarnaast wordt in hetzelfde bericht vermeld dat een extern verkeerskundig bureau de opdracht heeft gekregen het nut van de lichten te onderzoeken.

De storing wordt veroorzaakt door een defect in de detectielussen in het wegdek. Ook de lichten moeten worden vervangen. Dat vraagt volgens de gemeente om een aardige investering en de suggestie wordt gewekt dat er een afweging gemaakt gaat worden tussen de onverwachte financiële tegenvaller en de verkeersveiligheid van de weg.

Tegen de afspraken in

Opmerkelijk genoeg stipt de gemeente in het bericht aan dat de verkeerslichten geen onderdeel zijn van de landelijke richtlijnen voor de inrichting van een 30 km zone. De verkeerslichten zijn na de inrichting blijven staan als extra ondersteuning. Mocht de gemeente besluiten dat de installaties verwijderd moeten worden, dan is dit geheel in strijd met de afspraken en garanties die destijds aan de inwoners werden gegeven dat na de herinrichting van Zoutmansweg/Raadhuisweg deze verkeerslichten gehandhaafd zouden blijven. Dit deel van de weg wordt intensief gebruikt door schoolgaande kinderen.

Petitie gestart

Omwonenden en betrokkenen voelen zich onaangenaam verrast en zijn inmiddels een online petitie gestart met als inzet het behoud van de verkeerslichten. Zonder de aanwezigheid zou de verkeersveiligheid onvoldoende geborgd zijn. De initiatiefnemers verwijten de gemeente geen werkelijk beeld te hebben van de onoverzichtelijke situatie. Daarnaast wordt er nog steeds te hard gereden op de weg en daarmee lijkt de discussie rondom de veiligheid van de weg opnieuw opgelaaid te zijn.

De petitie is hier te vinden

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp