Streekmuseum Reeuwijk binnenkort weer open

Op zaterdag 1 april om 13.00 uur zal het museum haar deuren weer openen voor het publiek. Het is dan mogelijk om onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers de nieuwe inrichting van het museum te bewonderen. De entree is die dag gratis, dus het is een uitstekende gelegenheid om het museum te bezoeken en kennis te maken met de geschiedenis en cultuur van de streek.

Het Streekmuseum Reeuwijk is een museum gevestigd in een oude boerderij, gelegen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Het museum heeft als doel om de geschiedenis en cultuur van de streek te bewaren en te presenteren aan het publiek. Het museum is sinds 1 november 2022 gesloten vanwege de nieuwbouw van de boerderij. Maar goed nieuws voor de bezoekers, het museum zal tijdens de nieuwbouw in 2023 weer open zijn!
 

Het museum heeft de oude boerderij voor een groot deel heringericht, waardoor de collectie op een nieuwe manier te bekijken is. Helaas is de filmzaal niet meer beschikbaar, maar groepen tot maximaal 10 personen zijn nog steeds welkom in de huiskamer of de keuken van de boerderij. Dit biedt een unieke kans om een kijkje te nemen in het dagelijks leven van de streek in het verleden.
 

Gedurende het hele seizoen, van 1 april tot 1 november, is het museum geopend op woensdagmiddag, zaterdagmiddag en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 5,00. Het is mogelijk om op de nieuwe website van het museum de meest actuele informatie te vinden. Daarnaast is het museum ook te volgen op social media zoals Instagram, LinkedIn en Facebook.
 

Het Streekmuseum Reeuwijk biedt een bijzondere ervaring voor zowel bewoners als bezoekers van de streek. Het museum bewaart niet alleen de geschiedenis en cultuur van de streek, maar presenteert deze ook op een aansprekende manier. Het is dan ook een aanrader om het museum te bezoeken en zelf de geschiedenis en cultuur van de streek te ontdekken.

Foto: Cornelis Hagen

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp