Een week zonder vlees en zuivel tikt aardig aan

Een week geen vlees en zuivel? Dan bespaar je niet alleen 193 liter water, bijna een kilo vlees, maar ook 15,4 kg CO2-uitstoot. En dat is weer gelijk aan 80 kilometer autorijden. Bovendien is elke dag vlees en zuivel eten is niet meer van deze tijd. Tijdens de Nationale Week zonder Vlees & Zuivel van 6 t/m 12 maart laten zoveel mogelijk Nederlanders vlees en zuivel staan. Doel is dat mensen steeds meer ‘flexitarisch’ gaan eten. Hierbij wissel je vlees en zuivel af met vegetarisch en plantaardig eten en drinken. een dagje geen vlees, vis en zuivel eten is een kleine moeite, maar heeft enorm positieve gevolgen voor mens, dier en milieu. Je verlaagt hiermee de milieudruk van je voeding. Je bespaart bijvoorbeeld op watergebruik en de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering.

Besparing

Iedereen die het volhoudt om gedurende één week geen vlees en zuivel te eten, bespaart maar liefst…

  • 193 liter water.
  • 15,4 kg CO2 (broeikasgassen). Hetzelfde als 80 kilometer autorijden.
  • 834 gram dierenvlees.
  • 2,4 kilo zuivel.

We hopen dat je door de Week zonder Vlees en Zuivel geïnspireerd raakt om tijdens het hele jaar wat vaker geen vlees of zuivel te gebruiken. Dan begint het verschil pas echt te tellen!

Inspiratie?

Vind je het lastig om zonder vlees of zuivel te koken? Kijk dan op de website van de Week zonder Vlees en Zuivel voor snelle en makkelijke recepten. Ontdek hoe lekker en gevarieerd plantaardig eten is. Geniet ervan!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter