Iraanse kunstenaar Astera Mortezai exposeert bij de Firma van Drie in Gouda |

Only my body carries me

Tot en met 26 maart exposeert de van origine Iraanse Astera Mortezai bij de Firma van Drie in Gouda. Mortezai onderzoekt de sporen die de geschiedenis heeft achtergelaten op ons intieme leven. In ‘Only my body carries me’, verkent Astera Mortezai de metaforische wereld in een simpele klos garen en brengt in de galerieruimte de toeschouwers met haar werk samen in een krachtige zintuiglijke ervaring. Ze plaatst ze in relatie tot alledaagse voorwerpen om poëtische interacties tussen ons lichaam, onze herinneringen en onze omgeving te ensceneren.

Haar kunstwerken stellen een moment van belichaming voor, zowel letterlijk als figuurlijk: met een achtergrond als performancekunstenaar beschouwt Mortezai het lichaam als een poëtisch object, dat zich verbindt met zijn omgeving om een ​​netwerk van emotionele, fysieke en sociale banden te creëren, om een oorspronkelijk intiem landschap.

Astera Mortezai is geboren in Saqqez, Iraans Koerdistan, in 1980. Ze woont en werkt in Gouda en Rotterdam. www.asteramortezai.com

De Firma van Drie

Kunstcentrum Firma Van Drie Kunstcentrum  Firma Van Drie is gevestigd in pand Roodbol, een voormalige steenhouwerij aan de voet van de Sint-Janskerk.wil een podium bieden voor professionele kunst uit Gouda en omgeving, een broedplaats zijn voor talent en een ontmoetingsplek creëren voor kunstenaars en publiek. Daarnaast heeft Kunstcentrum Firma Van Drie als doel alle vorm van hedendaagse kunst bij een zo’n groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen door onder andere het kunstklimaat in Gouda te verbeteren en de economische zelfstandigheid van kunstenaars te stimuleren.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp