Parkinson Boksen

Wij zijn Erwin Lagcher en Marianne van der Spek en ons is gevraagd elke maand een column te schrijven over Beweging, Voeding, Ontspanning en Leefstijl.

Erwin is eigenaar van Parkinson Boksen Nederland en E-PT en daarmee gecertificeerd NBB (Nederlandse Boksbond) Parkinson Bokstrainer, Boksend Opvoedcoach, Personal Trainer en Lifestyle Coach. Marianne is gecertificeerd Parkinson Yogadocente, Reiki therapeut, Orthomoleculair Voedingskundige, Ontspanningsmasseuse en Personal Trainer.

Wij hebben 5 jaar lang een sportschool gerund in Schoonhoven maar helaas heeft de coronacrisis ons doen besluiten de deuren dicht te doen en ons huis te verkopen in Schoonhoven. Erwin is geboren in Haarlem en opgegroeid in Rotterdam en Marianne is geboren in Vlaardingen, opgegroeid in Maassluis en via een kleine omweg in Capelle a/d IJssel terechtgekomen. Na de verkoop van ons huis zijn wij weer richting Rotterdam verhuisd en wonen nu in Nieuwerkerk a/d IJssel samen met onze dochter van 6, onze hond en niet te vergeten, onze 2 konijnen.

Na de sluiting van de sportschool zijn wij erachter gekomen waar onze passie ligt en dat is vooral werken met kwetsbare mensen met progressieve aandoeningen zoals Parkinson. Daarnaast zijn we ook bekend met mensen met NAH, CVA, MS en Alzheimer.

Met name de ziekte van Parkinson is een zeer interessante aandoening en daarin zien wij dagelijks onze leden groeien, helaas ook in aantallen, en zien we dat men de dagelijkse activiteiten beter en makkelijker kan uitvoeren. Zoals aangegeven de aantallen gezien in 2040 minimaal 1 op de 4 de ziekte van Parkinson heeft volgens de meest recente onderzoeken. Wel bieden wij steeds mogelijkheden dan wel locaties aan waar deze doelgroepen terecht kunnen. O.a. in Bodegraven, Gouda en Woerden geven we Parkinson Boksen en op afspraak kan men een Ontspanningsmassage krijgen in Gouda en Nieuwerkerk a/d IJssel. 

Voor de toekomst willen wij een zeer uitgebreid netwerk en locaties realiseren waar een ieder terecht kan met een progressieve en/of chronische aandoening zonder zich in te hoeven schrijven bij een grote sportschool. Ook onderzoeken we de mogelijkheden om onze trainingen deels of geheel vergoed te laten worden door de zorgverzekeraar.

Waar we mee openden om maandelijks een column te schrijven zullen er dan ook steeds meer onderwerpen aan bod komen. Niet alleen over de ziekte van Parkinson maar ook praktische tips voor een ieder die gezond in het leven wil blijven staan

Met sportieve groet,

Erwin Lagcher en Marianne van der Spek

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter