8 maart Storytelling door vrouwen van Woerden

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, staan Vrouwen van Woerden afkomstig uit alle windstreken voor de achtste keer op het podium in Theater Het Klooster. Zeven duo’s vertellen zeven waargebeurde levensverhalen in Het Klooster, afgewisseld met live muziek. Ontroerend, pijnlijk, liefdevol.Acht jaar geleden ontstond Vrouwen van Woerden als reactie op het geweld in Frankrijk, gedreven door angst voor het onbekende. Vrouwen van Woerden zoeken juist de verbinding: Vertel je verhaal en ontdek dat het niet uitmaakt of je in Woerden of elders in de wereld geboren bent.

Op het podium staan gewone vrouwen. Vrouwen van verschillende etnische afkomst, op verschillende treden van de maatschappelijke ladder, om diverse redenen wonend in Woerden, jong en oud. Tegelijkertijd zijn het hele bijzondere vrouwen omdat zij een stukje van hun levensverhaal durfden af te staan aan hun verteller. Samen geven zij het verhaal aan de zaal. Elk jaar durven weer andere vrouwen dit spannende proces aan te gaan, iets waar zij trots op kunnen zijn. Ook dit jaar zal het publiek door de openheid worden geraakt in hun hart.

Vrouwen van Woerden benadrukt eenheid, met op achtergrond de wetenschap dat er diversiteit is en mag zijn. Samen maken we Woerden tot de stad die het is.

Vrouwen van Woerden is een particulier initiatief van Mieneke van Varik en Mariëtte van Slagmaat en wordt mogelijk gemaakt door talloze vrijwilligers en dankzij sponsoring door Cultuur Platform Woerden. De muziek wordt dit jaar verzorgd door Inge Roode en Suzanne van den Belt (bekend van The Comfort Club Band), zangeres Suzanne van Vliet (Talent XL bij Het Klooster) met Angélique Heemsbergen op piano en Nika (15 jaar) uit Oekraïne. Vrouwen van Woerden is op woensdag 8 maart 2022 in de theaterzaal van Het Klooster, Wilhelminaweg 77. Aanvang 20.00 uur. Tickets à € 6 zijn te koop via de website van Het Klooster. Voor minder draagkrachtigen zijn gratis kaarten beschikbaar via vrouwenvanwoerden@gmail.com Na het programma is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen, ook met de vrouwen die op het podium stonden.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp