Minister Adema persoonlijk naar de Meije

De aanpak in Nieuwkoop op het gebied van stikstof moet in ons land juist een voorbeeld zijn voor duurzame en toekomstbestendige landbouw. Er wordt daar keihard gewerkt aan het terugdringen van de stikstofuitstoot. Dat was de boodschap die afgelopen maandag te horen was tijdens het Panelgesprek van de ChristenUnie in Gouda. In aanloop naar de verkiezingen op 15 maart a.s. gingen de Goudse wethouder Anna van Popering, Statenlid Djoeki van Woerden en de fractievoorzitter voor deze partij in de Tweede Kamer Mirjam Bikker met elkaar in gesprek over de koers die de ChristenUnie de komende jaren in de provincie willen volgen. Van Woerden, sinds 2019 lid van de Provinciale Staten in Zuid-Holland voor de combinatie SGP/CU, was duidelijk in haar uitspraken. De actie van de Provincie kon haar goedkeuring niet wegdragen en was “veel te kort door de bocht“.

Vorige week ontstond grote onrust bij de agrarische ondernemers rondom de Nieuwkoopse Plassen nadat de Provincie Zuid-Holland met de mededeling was gekomen dat in 2030 de uitstoot van stikstof hier naar nul moet. Volgens de verraste boeren zou dit niet meer en niet minder betekenen dan het definitieve einde voor deze sector in de Meije. Ook de betrokken gemeentebesturen reageerden gefrustreerd in een brief aan de Provincie

Van Woerden kwam met de toezegging dat het laatste woord over de aanpak nog niet is gezegd en dat de minister voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit binnenkort naar de Meije komt om persoonlijk in gesprek te gaan met de agrarische ondernemers over de situatie.

Filmmateriaal ChristenUnie


MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter