Groot feest in Driebruggen en Waarder: WDS bestaat 75 jaar

Dit jaar is het groot feest in Driebruggen en Waarder, want voetbalclub W(aarder) D(riebruggen) S(amen bestaat maar liefst 75 jaar. De amateurvoetbalclub die is gevestigd in Driebruggen werd opgericht op 2 april 1948 en dat wordt flink gevierd.

In die 75 jaar is WDS uitgegroeid tot een gezellige vereniging met maar liefst 300 leden die vooral afkomstig zijn uit vanzelfsprekend Driebruggen en Waarder, maar ook het aangrenzende Hekendorp. De oprichters Gerard Gerritsen, Barend Gerritsen en Hans Neuteboom, voetbalden alle drie in Woerden, maar vonden dat Waarder en Driebruggen ook een voetbalvereniging moest hebben. Tijdens een vergadering op 2 april 1948 in het café van Stouthart werd WDS (Waarder en Driebruggen Samen) opgericht

Waarder staat vooraan omdat de drie oprichters alle drie uit Waarder kwamen. Voor de verenigingskleuren werden zwart en wit gekozen, omdat iedereen in de tijd van de oprichting wel een zwarte broek en een wit T-shirt had. WDS heeft nadat het opgericht is op diverse locaties gespeeld in Driebruggen en zelfs een aantal jaren in het nabij gelegen dorp Nieuwerbrug. Doordat WDS op drie verschillende locaties langs de rivier de Wiericke heeft gespeeld, is WDS een echte Wiericke vereniging gevondenen is het net verwonderlijk dat het huidige sportcomplex daarom ook ‘Wierickweide’ heet.

Het hele feestprogramma is op de web site van de vereniging te vinden

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter