Goudse junioren roeien vooraan op Winterwedstrijden

18 en 18 februari waren de Winterwedstrijden op de Schie tussen Rotterdam en Delft, voor wedstrijdroeiers traditioneel de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Bij deze wedstrijd over 3 km deden de Goudse roeiers vooraan mee in de dubbeltwee. Dauwe en Hugo gingen er bij de jongens met de winst vandoor, op de voet gevolgd door Thijs en Mees. Bij de meisjes haalden Milou en Emma een meer dan verdienstelijke 3e plaats.

Zaterdag trotseerden Milou (15, van roeiclub IRIS) en Emma (13) de harde dwarswind en roeiden onder moeilijke omstandigheden in de dubbeltwee voor meisjes tot en met 16 jaar (M16 2x) naar een uitstekende derde plek. Ze eindigden op minder dan 5 seconden achter de winnaar, waar ze een 4 maanden geleden op 3 km nog een halve minuut achter eindigden. Als dat geen progressie is!

Alix roeide zaterdag met haar maatje Iuno van DDS in de M18 2x naar een 4e plaats.

Zondag was het de beurt aan de jongens in de dubbeltwee in Bente in de skiff. De wind was gelukkig een stuk minder hard, wat het roeien een stuk makkelijker maakte. De twee Goudse ploegen betwistten onderling wie er met de hoofdprijs in het J16 2x veld vandoor ging. De tegenstand was hier niet tegen opgewassen. Beide ploegen roeien goed, maar Dauwe en Hugo waren samen net wat sterker dan Thijs en Mees. De prijsuitreiking werd echter zolang uitgesteld dat ze nog even moeten wachten tot ze een tastbaar bewijs hebben.

Bente was net hersteld van een griepje, roeide technisch goed, maar had nog onvoldoende energie om potten te breken. Ze werd in de skiff voor meisjes tot en met 18 jaar uiteindelijk negentiende.

Emma (links) en Milou tijdens hun race in de M16 2x

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter