Streekgenoot Leendert Verduijn organist te Zaltbommel

Organist en docent Leendert Verduijn (1996) is per 1 februari benoemd tot vaste bespeler van het bekende Wolfferts/Heijneman-orgel uit 1786 in de Grote of Sint Maartenskerk te Zaltbommel. Het gaat om een baan die hij voor de helft deelt met een collega. Hij is ook organist van de hervormde gemeente Oudewater-Hekendorp.

Naast deze functies werkt Verduijn als muziekdocent bij het Driestar College te Gouda en heeft hij een privé-lespraktijk. In 2022 voltooide hij zijn masterstudie aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam, en behaalde hij prijzen bij internationale concoursen op de orgels van de Martinikerk te Groningen en de Kathedrale Basiliek Sint Bavo te Haarlem. Regelmatig concerteert hij in het Groene Hart en daarbuiten.

IJdo&Co

In de nog altijd populaire serie IJdo&Co, waarvan binnenkort een nieuwe aflevering verschijnt, is Leendert Verduijn vorig jaar te horen en te zien geweest op de minder bekende maar fraaie orgels van de Sint Petrus en Pauluskerk te Reeuwijk-Dorp en de Hervormde Kerk te Sluipwijk. Foto-onderschrift Foto Evert-Jan van der Leij.

Foto Evert-Jan van der Leij.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp