Slordig 3-1 verlies ESTO

Tegenstander RCL uit Leiderdorp was zeker niet beter dan ESTO. Wel waren ze in de eerste helft gelijkwaardig mede dankzij het voordeel van een heel snel doelpunt direct na de aftrap. Dat kan gebeuren en het bracht ESTO uit evenwicht. Beide ploegen legden tot de rust een pover spel neer op het echte grasveld. ESTO creëerde nauwelijks kansen en RCL maakte gebruik van slordigheid in de verdediging van haar tegenstander. Na de rust kon dat, ondanks veel beter voetbal door ESTO, niet worden rechtgetrokken.

Nog geen twee minuten na de aftrap kon Tim van de Lagemaat niet verhinderen dat er een voorzet van de achterlijn kwam. Door een volkomen vrijstaande speler van RCL werd deze binnengekopt voor de 1-0. Na de snelle achterstand werd duidelijk dat er bij ESTO sprake is van een vormdip met als gevolg dat er teveel fouten worden gemaakt. Dat deed overigens RCL ook, veel fouten maken. Toch lukte het hun in de 28 minuut de 2-0 te scoren uit een vrijwel identieke situatie. Daarna was ESTO toch wel even de weg kwijt en had het voor de rust makkelijk drie- of vier-nul kunnen worden.

Dat gebeurde niet en de rust was een mogelijkheid voor trainer Koos van Zoest de zaakjes weer op scherp te zetten. Met succes, want het resulteerde in veel beter voetbal. Een poeier tegen onderkant lat van Jesper den Besten bracht hoop maar de bal stuiterde op de doellijn uit het doel. Steeds vaker kwam ESTO met goed voetbal naar voren en dat moesten ze in de 84 bekopen met een messcherpe counter van RCl. De 3-0 stond daarna op het scorebord en de hoop op zelfs een puntje was vervlogen. ESTO bleef de bovenliggende partij en uiteindelijk kon Yannick Saeijs in de 89e minuut met een doelpunt de eindstand iets dragelijk maken.

Komende twee weken is er voor ESTO geen competitievoetbal. Vriendschappelijk speelt de ploeg op 23 februari om 20.00uur thuis tegen Aarlanderveen, een kampioen-kandidaat in de 3e klasse. Op zaterdag 4 maart is TAVV de tegenstander in een thuiswedstrijd. Zij zijn de rode-lantaarndrager en winnen is dan heel belangrijk om mee te blijven doen in het linker rijtje van de competitie.