Over de Dutch Midterms 2023. In gesprek met Heidi Looy, 2 op de lijst voor BBB

Volgens een onderzoek uitgevoerd door het blad Binnenlands Bestuur staat de legitimiteit van de democratie onder druk. Oorzaak hiervan is met name het gebrek aan vertrouwen van burgers in politiek en bestuur. De landelijke politiek is onvoldoende in staat om maatschappelijke problemen op te lossen. Bovendien laten de omgangsvormen tussen landelijke politici veel te wensen over. In dat klimaat mogen wij als kiezer op 15 maart a.s. weer naar de stembus. We kiezen dan niet alleen de Provinciale staten en indirect een nieuwe Eerste Kamer, maar ook het bestuur van het Waterschap. Terwijl deze organen een steeds belangrijkere rol spelen is het maar de vraag of de kiezer het allemaal nog wel ‘boeit’.

Heidi Looy

In de eerste aflevering belt het duo met Heidy Looy. De bevlogen Reeuwijkster staat nummer 2 op de lijst voor de Boer Burger Bewegen in de provincie Zuid-Holland. Waarom koos zij om actief in de politiek te worden op het moment dat politici nu niet bepaalt graag geziene gasten zijn.

Waarom zou je nog je stem uitbrengen?

Die vraag stellen Visser en Dijkmans hardop samen met gasten die vooral geen lijsttrekker zijn hardop in de nieuwe serie podcasts. De Burgerlobby vanuit Brouwerij de Molen in Bodegraven. Komen de campagnes niet erg traag op gang en is meer voorlichting over de rol en betekenis van de Provincie en het Waterschap niet op zijn plaats.

Waarom staat een land als Amerika op zijn kop staat zodra er verkiezingen aankomen? Zouden we hier misschien ietsje meer last moeten gaan krijgen van kies- en campagnekoorts? Zonder die polarisatie natuurlijk.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter