Atleten Sportclub Reeuwijk strijden op hoogste niveau

Atleten Sportclub Reeuwijk strijden op hoogste niveau Tijdens het ASICS NK Indoor U20 & U18 namen twee atleten van Sportclub Reeuwijk deel. Op zaterdag 11 februari 2022 kwam Robin de Haan (17 jaar) in actie tijdens de series voor de 800 meter. Hij plaatste zich door als eerste in zijn serie en op het oog met speels gemak over de finish te komen in een tijd van 1:56,62 (iets boven zijn PR dat hij eerder dit jaar liep in Omnisport in Apeldoorn).

Op zondag had Robin pech in de finale, hij eindigde op de vijfde plaats. “Ja, het was geen fijne race” was het commentaar achteraf. “Mijn schoen werd in de tweede bocht uitgetrapt en toen liep ik op één sok”. Het verklaart waarom Robin van plaats 3 terugviel naar de vijfde plek. Op één schoen en één sok was het natuurlijk niet meer mogelijk om te strijden voor het brons. De jonge SR atleet baalde er behoorlijk van, misschien nog wel het meest van de grote wond die hij onder zijn voet heeft opgelopen. Dat maakt zijn mogelijke debuut op het NK senioren komend weekend in Apeldoorn nog onzekerder.

Robin is nog niet zeker van deelname, maar is als reserve nog in afwachting van toelating. Zijn trainingsmaatje Wessel Baas (ook 17) beleefde op zaterdag zijn debuut bij het NK indoor. Hij mocht deelnemen bij het kogelstoten en kwam in de categorie U20 tot een resultaat van 11,56 meter. Op 28 januari 2023 had hij in dezelfde kogelring nog 30 cm verder gestoten, dus helemaal tevreden was Wessel niet, maar al met al neemt hij deze ervaring weer mooi mee naar komende wedstrijden.

Marc Cinjee liep tijdens de NK 10 km in Schoorl een nieuw PR: 31,06 minuten had hij nodig om de 10 km te beëindigen. Een prachtige tijd, die hij toevoegt aan zijn palmares. Ook de recreanten kwamen afgelopen weekend in actie, van pupillen tot masters waren actief tijdens de Aarcross in Alphen aan den Rijn. Daarmee zit het cross seizoen in de regio er op.

De meeste SR atleten maken zich nu op voor de 69e VOSPLAN Reeuwijkse Plassenloop, die op zaterdag 18 maart 2023 wordt gehouden. Start/finish nabij Restaurant Paviljoen ’t Reeuwijkse Hout.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter