Fantasy maakt moeilijke onderwerpen bespreekbaar 

Zaterdag 11 februari verschijnt De schaduw van Laela, het nieuwe boek van Ronald van Assen. Deze Fairytale Fantasy is de opvolger van De tranen van de eenhoorn en vormt samen met een aantal andere vertellingen De verhalen uit Invisia, welke nog lang niet allemaal verteld zijn!  De schaduw van Laela wordt feestelijk gelanceerd tijdens het Boek10 SchrijfEvent van Godijn Publishing in theater Het Klooster in Woerden en is vanaf 11 februari verkrijgbaar bij elke (online) boekhandel.  

‘Met De verhalen uit Invisia combineer ik mijn werk als auteur met dat van ervaringsdeskundige,’ aldus Ronald, waarmee hij doelt op zijn werkzaamheden als voorlichter bij Stichting Kernkracht. ‘In deze verhalen draait alles om klassieke fantasy thema’s als de strijd tussen goed en kwaad, opoffering en vriendschap, maar ook onderwerpen als angst, rouw, depressie en suïcide worden niet geschuwd. De thema’s zijn op zo’n manier in het boek verwerkt dat het geen zwaar en beladen verhaal is geworden.’ En Ronald onthult terloops nog een leuk nieuwtje: ‘Ik heb mijzelf ook een rol in het verhaal gegeven.’ Welke dat is, wil hij nog niet verklappen. Behalve dan dat hij ook hier veel van zichzelf in heeft gelegd. 

De schaduw van Laela 

Na de dood van de doortrapte heerser Morissa en haar al even wrede dochter Ciardha lijkt er een periode van welvaart aan te breken voor de inwoners van Invisia. Helaas is de voorspoed van korte duur. Er loeren nieuwe gevaren die niet alleen de mensen in hun voortbestaan bedreigen. De verschillende volkeren slaan de handen ineen om een catastrofe te voorkomen. Allianties worden gesmeed, nieuwe vijanden duiken op en oude bondgenoten blijken minder betrouwbaar dan gedacht. Kan het naderende onheil op tijd worden afgewend? 

Ronald van Assen 

Ronald van Assen is geboren in Delft en woont tegenwoordig met zijn vrouw en kinderen in Bodegraven. Hij is auteur van een hele serie boeken en verhalen, zowel fictie als non-fictie. Naast zijn werk als auteur is Ronald ambassadeur van de organisatie Mind, voorlichter bij Stichting Kernkracht en columnist bij Editie Groene Hart. Ook is hij actief als redacteur, beoordeelt hij manuscripten en is hij jurylid bij verscheidene schrijfwedstrijden. De schaduw van Laela is zijn achtste uitgave bij Godijn Publishing.  

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter