Leefbaarheid Wilhelminastraat Bodegraven onder druk

Het is omwonenden al jaren een doorn in het oog. De overlast die de bezoekers van de kroeg PûHA in de Wilheminastraat in Bodegraven veroorzaken. Tijdens de gemeenteraad van 25 januari vroeg Merel van Dijk, fractievoorzitter GroenLinks en voormalig bewoonster van de straat, opnieuw aandacht voor de problemen rondom wildplassers, schreeuwers, harde muziek en groepen jongeren die het feest van binnen midden in de nacht buiten voortzetten. Sinds corona is het weer iedere vrijdag en zaterdag raak.  De ochtend erna kunnen de bewoners na een slapeloze nacht aan de slag met het opruimen van afval, urine en kots.

De horecakroeg is een van de belangrijkste uitgaansgelegenheden in het dorp en trekt in een weekend al gauw 200 tot 300 bezoekers. Omwonenden trekken voortdurend aan de bel, maar krijgen tot nu toe voor hun gevoel nul op het rekest. Volgens Van Dijk is het dossier inmiddels vuistdik en tast iedereen in het duister wat er met klachten gebeurt. De fractievoorzitter omschreef de straat als kwetsbaar. “De leefbaarheid staat onder druk“. Niet alleen vanwege de overlast veroorzaakt door het horecabedrijf, maar ook door de enorme versnippering van de woonfunctie veroorzaakt door kamerbewoning van met name arbeidsmigranten procedures rondom een mogelijk illegale verbouwing en regelmatig politieoptreden in het gebied van de zonnestudio.

Het bier was op

Afgelopen weekend volgde opnieuw een dieptepunt volgens het gemeenteraadslid, toen midden in de nacht het bier op was en een grote tankwagen van de firma Heineken de voorraad kwam aanvullen.

Naar aanleiding van de opmerking van raadslid Van Os (VVD), die zich afvroeg of er wel in gesprek was gegaan met de eigenaren van PûHA, reageerde van Dijk verbaast. Gesprekken zijn er regelmatig geweest. Zowel met gemeente, ODMH als de eigenaren. Waar het haar vooral omging is de vraag op welk moment de gemeente gaat handhaven.

De voorzitter van de gemeenteraad en tevens net aangetreden burgemeester Michiel Grauss nam namens het college het woord en gaf aan dat verschillende wethouders bij het dossier zijn betrokken. Vanuit openbare orde en veiligheid had Grauss alert gereageerd door afgelopen zaterdagnacht rondom 1 uur samen met Boa en politie persoonlijk polshoogte te nemen van de situatie. Hoewel hij benadrukte dat dit slechts een momentopname was, neemt hij de signalen zeer serieus en in het kader van ‘hoor en wederhoor’ volgen zeker gesprekken. Van Dijk besloot haar betoog met het verzoek vooral de bewoners hiervan op de hoogte te stellen en mee te nemen in het vervolgtraject.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter