Subsidie schoolontbijt voor scholen

Ontbijten is gezond. Het is goed voor de concentratie en schoolprestaties. Maar door geldproblemen gaan sommige kinderen zonder ontbijt naar school. Daarom kunnen scholen bij de gemeente Gouda een tijdelijke subsidie aanvragen voor ontbijt, lunch of tussendoortjes op school. Scholen met een groot aantal kwetsbare kinderen konden al eerder ondersteuning aanvragen voor school ontbijt, lunch of tussendoortjes via de Stichting Jeugdeducatiefonds.

Tot 1 maart subsidie aanvragen

Basisscholen, scholen in het voorgezet onderwijs of speciaal onderwijs kunnen eenmalig subsidie aanvragen via het subsidieloket van de gemeente Gouda. Dit kan tot 1 maart 2023. De gemeente heeft maximaal €20.000 beschikbaar en verdeelt dit bedrag onder de aanvragers. Scholen komen alleen in aanmerking voor de subsidie als zij niet al ondersteuning krijgen van de stichting Jeugdeducatiefonds. De subsidie is bedoeld ter overbrugging tot er een landelijke regeling komt. Scholen kunnen de subsidie aanvragen op de pagina Subsidie Schoolontbijt.

Kansengelijkheid onder jongeren

Met deze tijdelijke subsidie van de gemeente worden scholen gesteund om iedere leerling een gelijke kans te geven.

Foto: Astrid den Haan

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter