QR-speurtocht Expeditie Oude Hollandse Waterlinie


Om het ontdekken van de Oude Hollandse Waterlinie nog leuker te maken en dichterbij te brengen, is er nu Expeditie Oude Hollandse Waterlinie: een spannende en leerzame QR-speurtocht voor kinderen van 6 t/m 12 jaar met als beloning het ‘bezoeken’ van 12 vestingwerken langs de Oude Hollandse Waterlinie. Bestel gratis een set posters en bingokaarten en lanceer deze expeditie in jouw buurt! Dit kan je eventueel doen in samenwerking met een basisschool, scouting, sportclub, museum of wijkgebouw.

Maak een route door je wijk en hang de posters goed zichtbaar op, bijvoorbeeld achter een raam, op de schutting, op een (school)gebouw etc. Ook OHW-vestingen kunnen een route maken door hun vestingstad, langs vestingwallen etc. De bingokaarten deel je uit aan de kinderen, die (eventueel met een begeleider of hun ouders) op pad gaan om de posters te vinden. Scan per poster de QR-code en ontdek welke vestingen erachter verstopt zitten.

Zo kunnen kinderen 12 Oude Hollandse Waterlinie locaties in Nederland afstrepen op hun bingokaart en deze digitaal bezoeken! Bij iedere vesting vinden kinderen informatie en uitdagingen. Ze leren spelenderwijs meer over de Oude Hollandse Waterlinie en gaan actief aan de slag met bijv. een kleurplaat of puzzel. En via de vijf vragen op de Bingokaart, maken ze ook nog eens kans op een prijs, zoals gratis toegangskaarten voor een museum of activiteit.

Elke speurneus die zijn antwoorden indient via expeditieohw.nl, krijgt sowieso zijn eigen Expeditie Oude Hollandse Waterlinie Diploma!

Bingokaart en poster downloaden

bestel of download gratis posters en bingokaarten op www.expeditieohw.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter