Nieuw Capoeira les in Gouda

Misschien ben je ze wel eens tegengekomen. De sierlijke beoefenaars van Capoeira? Vanaf 11 februari is het ook in Gouda mogelijk om deze dans- en vechtsport te beoefenen in. Voorlopig wordt er gestart met 1 klas. Iedere zaterdag vanaf 10:30 uur in de Emmastraat. Zowel kinderen als volwassenen zijn welkom

Capoeira

Capoeira is een Afro-Braziliaanse dans- en vechtsport die ontstond in de 16e eeuw in Brazilië. Het is een unieke combinatie van acrobatiek, muziek en vechten. Het wordt beschouwd als een cultureel erfgoed van Afro-Brazilianen. In de 20e eeuw begon capoeira zich te ontwikkelen tot een formele sport, met regels en wedstrijden. De oprichting van de eerste capoeira school in Salvador, Bahia, in 1942 door Mestre Bimba, speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van capoeira.

Tegenwoordig is capoeira een populaire sport over de hele wereld, met vele scholen en groepen die les geven en wedstrijden organiseren. Het is ook erkend als cultureel erfgoed door UNESCO.

Capoeira is meer dan een sport. Het is een zeer brede kunst, inclusief discipline, muzikaliteit, ritme, dans en spel, waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van vaak handgemaakte muziekinstrumenten zoals de berimbau en tamboerijn.

Aanmelden

De eerste les gratis! Meedoen doe je door een berichtje te sturen naar het nummer 06 57 81 71 15

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter