Overlast centrum Bodegraven in de nacht van 20 op 21 januari 2023

Afgelopen weekend was er weer een incident rondom een horecagelegenheid in het centrum van Bodegraven. Er was sprake van dronken jongeren die veel overlast veroorzaakten, waaronder veel geschreeuw en zelfs geweld. De situatie was zo ernstig dat er 6 politieauto’s en 2 politiemotoren nodig waren om de situatie onder controle te krijgen. Dit is helaas geen uniek incident, want in het verleden zijn er al meerdere keren klachten geweest over overlast van dronken jongeren in dezelfde horecagelegenheid.


 

Een groot deel van het probleem is dat de jongeren hun overlast blijven veroorzaken na sluitingstijd van de cafés. De horecagelegenheid in kwestie is namelijk open tot 4.00 uur, terwijl Bodegraven een sluitingstijd heeft van 2.00 uur. (voor de komende bezoekers) en 3.00 uur (voor de vertrekkende bezoekers). Dit leidt tot veel overlast voor de omwonenden.
 

Het is duidelijk dat er iets moet veranderen om deze situatie op te lossen. Eén oplossing zou kunnen zijn om de eigenaar/uitbater van de horecagelegenheid aan te spreken op zijn overtreding van de horecaregels die zijn vastgesteld door de gemeente. Als iedereen zich aan deze regels houdt, zal de overlast voor bewoners afnemen en zullen agenten minder vaak ingezet hoeven worden. Hierdoor zal het voor iedereen beter zijn.
 

Drie jaar geleden was er al een enquête geweest omtrent de overlast bij een andere horecagelegenheid  waarbij 61 formulieren terugkwamen en waarin bleek dat 54 inzendingen, dat is dus maar liefst 88,5% aangaf hinder te ondervinden bestaande uit zingen en schreeuwen, wildplassen en bedreigingen. Vernieling en het afsteken van vuurwerk midden in de nacht komen inmiddels ook voor.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter