Knor grijpt naast Oscarnominaties

De film ‘Knor’, naar het boek ‘de wraak van Knor’ van de Woerdense schrijfster Tosca Menten, is helaas niet genomineerd voor een Oscar in de categorie beste lange animaties. De film won eerder meerdere Gouden Kalveren en was een van de Nederlandse inzendingen voor het felbegeerde beeldje.

De vrolijke animatiefilm met een serieuze ondertoon gaat over het meisje Babs, dat in plaats van een puppy van haar opa uit Amerika een varkentje cadeau krijgt. Tegen een minutieus nagebouwd oer Hollands decor op miniformaat besluiten de ouders van Babs dat Knor naar puppycursus moet. Opa heeft echter hele andere plannen met Knor. Mascha Halberstad zette haar schouders als regisseur onder de film. De stemmen zijn van: Hiba Ghafry, Kees Prins, Matsen Montsma, Jelka van Houten, Henry van Loon, Loes Luca, Johnny Kraaijkamp, Alex Klaasen en Remko Vrijdag.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp