Nog geen maand open en nu al vernield

De uitkijktoren in het Reeuwijkse Hout is nog geen maand te gebruiken of vandalen hebben hun slag al geslagen. Het circa 10 meter hoge bouwwerk in het Reeuwijkse Hout dat uitkijkt over het gebied en de surfplas is sinds 25 december open voor bezoekers en maakt deel uit van de de Kwaliteitsimpuls Groenalliantie. Meer kunnen doen en beleven in de omgeving is het motto. Opzettelijk vernielingen aanbrengen hoort daar vanzelfsprekend niet bij.

De organisatie reageert teleurgesteld: “Het is natuurlijk best bizar dat er hard gewerkt wordt aan mooie voorzieningen en toevoegingen in de natuur- en recreatiegebieden en dat deze uitkijktoren bijvoorbeeld  binnen een maand alweer vernield!

Overigens is en blijft vandalisme een groot probleem en regelmatig vallen voorzieningen, zoals ook de openbare toiletten, ten prooi aan vernielzucht.

Kwaliteitsimpuls

De Kwaliteitsimpuls heeft als doel recreatiegebieden aantrekkelijker te maken voor bezoekers, zodat zij er meer kunnen doen, beleven en zien. Groenalliantie Midden-Holland is eigenaar van de recreatiegebieden en opdrachtgever voor de Kwaliteitsimpuls. De provincie Zuid Holland subsidieert 50% van de aanlegkosten. Staatsbosbeheer staat als beheerder van de recreatiegebieden aan de lat voor de uitvoering. We werken samen met andere partijen om projecten gezamenlijk te realiseren en/of te onderhouden.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter