Moeizame start ESTO 2e seizoenhelft

Runner up Alphia die als nummer 2 op de ranglijst staat was zaterdag serieus van plan alle punten mee te nemen naar Alphen aan de Rijn. Dat lukte niet met een eindstand van 1-1, ondanks dat ze de wedstrijd min of meer domineerden. Eigenlijk waren ze niet opgewassen tegen de ESTO-verdediging. Daarnaast toonden ze te weinig creativiteit en speelden ze teveel op balbezit. ESTO had moeite met de fel jagende tegenstander die vooral vanuit het middenveld vaak goed en zorgvuldig opbouwde. Ook zat ESTO niet lekker in de wedstrijd om voldoende rust aan de bal te houden en daarmee Alphia uit te laten razen. Uiteindelijk werd ESTO als vooral verdedigende partij met slechts één punt toch de “winnaar” en bleef daarmee koploper in de competitie.

In de eerste helft ging verreweg de meeste dreiging uit van de spaarzame ESTO-aanvallen. Die gingen vaak over de vleugels met een diepe pass en zonder veel opbouw. In de 10e minuut werd een doelpunt van ESTO vanuit een terugtrekbal door Yannick Saeijs wegens “buitenspel” onterecht afgekeurd. De enige echte doelpoging van Alphia kon Lars Verheul rond de 23e minuut van de doellijn halen. Toch lukt het ESTO om in de 45e minuut op voorsprong te komen. Lars leverde een voorzet af die door Coen de Groot werd binnengetikt. Met een goed gevoel op een uiteindelijke overwinning gingen de verkleumde supporters zich opwarmen in de volle kantine.

Na de rust bleef het spelbeeld ongewijzigd. De aanvallen van ESTO werden nog spaarzamer en de vermoeidheid bij de oranje geklede spelers van Alphia maakte hun opbouw slordiger. In de 84e minuut lukte het Alphia met een kopbal om langszij te komen. De ploegen leken tevreden met de 1-1 einduitslag maar ESTO veerde toch nog even op tegen 10 tegenstanders. Daar ging een tweede gele kaart in de 91 minuut aan vooraf. Ook liet de trouwe supportersschare van ESTO luidruchtig van zich horen. Die zijn volgende week bij Donk in Gouda ook hard nodig. De wedstrijd begint om 14.30 uur.