Klassieker Black Narcissus in Filmhuis Gouda

Op zondag 29 januari om 15.00 uur is de klassieker Black Narcissus te zien in het filmhuis. Deze beroemde Britse klassieker is een aanstekelijk exotisch melodrama over een groep noodlottige nonnen met zeer uiteenlopende persoonlijkheden (waaronder Deborah Kerr) die worstelen met zichzelf, elkaar en de zo idyllische Himalaya. Daar hopen zij hun blijde boodschap te verspreiden maar het zijn eerder de spectaculaire bergen die op hèn vat lijken te krijgen. “It must be something in the air that everthing feels so exaggerated…” verzucht een van hen.

Dit bonte melodrama in TechniColor, van het regisseursduo Emeric Pressburger en Michael Powell (THE RED SHOES) was in 1947 een van de meest ‘exotische’ Britse films ooit vertoond. BLACK NARCISSUS speelt in een prachtig, volledig in de studio in beeld gebrachte ‘Shangri-la-achtige setting en is gebaseerd op een vergelijkbare vooroorlogse (maar eerder zinderende) roman. Ook hier speelt het idyllische, maar fictieve leven in de hoge Himalaya een centrale rol, op aangenaam dramatische wijze.


Voor meer info:  www.filmhuisgouda.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter