Eerste ‘echte’ verlies vriendenschaar 1 van gretig Sparta

Gister nam Vriendenschaar 1 het, in de vroege middag al, op tegen Sparta uit Nijkerk. Een vrij onbekende tegenstander voor de Bodegravers en een middenmoter in de huidige poule. Maar die ‘middenmoot’ bleek niks te zeggen over de kwaliteiten van Sparta.

Sparta startte gretig en fel, en zo stonden de Bodegravers binnen de kortste keren achter. Tijd om even aan te zetten, maar dat bleek lastig: Sparta was, zoals eerder geschreven, fel én had lengte. De aanvallen van Vriendenschaar 1 verliepen zo, vooral in de vakopstelling 3:1, moeizaam: schoten werden geblokt, passes werden onderschept en gemiste schoten werden door Sparta zonder moeite afgevangen.

Net voor rust stond Vriendenschaar 1 nog 7-4 achter, wat voor rust nog gelijkgetrokken werd naar 8-8. Die sprint hield na rust nog heel even aan (8-11, 3 voorsprong), maar dat wisten de Bodegravers niet zo te houden. Sparta gaf niet toe en schoot zuiver. Eindstand: 22-15.

Eigenlijk het eerste “echte” verlies voor Vriendenschaar 1 dit seizoen – tegen Animo voelde dit niet zo. Doel is natuurlijk om het bij één off-day te houden.

We eindigen met goed nieuws: Vriendenschaar 2 speelde die avond nog uit tegen DES en wist te winnen met een mooie uitslag van 12-19. Daarmee staan zij nu gedeeld eerste in de poule, met Vitesse. Volgende week zaterdag nemen zij het in Bodegraven tegen elkaar op. Vriendenschaar 1 speelt dan tegen HKC. Welkom vanaf 19.00 uur in de Sporthoeve!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter