Maaltijden van overgebleven producten zijn in Woerden groot succes

Eind zomer 2021 zijn een aantal maatschappelijke organisaties in de gemeente Woerden begonnen met de bereiding van maaltijden van overgebleven producten voor (kwetsbare) buurtbewoners. Zij bereiden de maaltijden uit voedseloverschotten die afkomstig zijn van drie supermarkten in de gemeente. Samen zorgen zij inmiddels voor zo’n 200 maaltijden per week. Het initiatief is opgestart en begeleid door Stichting VoedselSurplus.

Alle samenwerkende organisaties kijken terug op een succesvol eerste jaar. De betrokken maatschappelijke organisaties zijn Dorpshuis Harmelen, Wijkcentrum Molenvliet-Sinar Maluku, inloophuis Het Centrum van het Leger des Heils en NuMoDo Zorg. De supermarkten die doneren zijn Albert Heijn Woerden, Boni Harmelen en Plus Harmelen. Voor de maatschappelijk organisaties zijn de donaties van de supermarkten heel waardevol. Ook voor de supermarkten is het fijn dat hun overgebleven producten goed terecht komen.

Duurzaam en hartverwarmend

Wethouder Jacques Rozendaal is ontzettend blij met het initiatief. “Er zijn mooie verbindingen ontstaan tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. De lunches en diners zijn duurzaam en hartverwarmend voor mensen die er gebruik van maken.” Door te koken met voedsel dat zij ontvangen van de supermarkten houden de organisaties de prijzen van de maaltijden zo laag mogelijk. Op die manier zijn de lunches en diners voor een zo groot mogelijke groep betaalbaar.

Voedselverspilling

“Betaalbare maaltijden zijn belangrijk en zo gaan we ook nog eens voedselverspilling tegen”, aldus Carla Veenman van VoedselSurplus. Nu er onderling stevige verbindingen zijn gelegd, draagt VoedselSurplus het initiatief volledig over aan de deelnemende partijen.

Mee-eten

Het Dorpshuis Harmelen, inloophuis ‘t Centrum en Wijkcentrum Molenvliet nodigen hun buurtbewoners van harte uit om eens langs te komen. De dagen en tijden om samen te eten vindt u op de websites:
https://www.sinarmaluku.nl
https://www.dorpshuisharmelen.nl/activiteiten
https://weeshuiswoerden.nl
https://www.numodozorg.nl
 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter