KAKOFONIE 2023 gaat door

Na twee afgelaste edities vindt op zaterdagavond 28 januari 2023 eindelijk de 28e editie van het kapellenfestival Kakofonie plaats in Zalencentrum de Brug in Reeuwijk.
De organisatie heeft er weer veel zin in, maar ook de kapellen staan blijkbaar te trappelen van ongeduld, want in een mum van tijd hadden de 14 deelnemende kapellen zich ingeschreven.

 


​© Jan van den Berg/JB Filmproducties


Van heinde en verre komen de feestorkesten weer naar Reeuwijk, om hun muzikale kunnen te tonen. Dit jaar met maar liefst zes nieuwe kapellen: De Batenbouwers uit Nieuwegein, De Blaasknarren uit Den Haag, de Duveldragers uit Hoorn, Nu Je Er Toch Band uit Nieuw-Vennep, Dameskapel Rataplan 2.0 uit Dordrecht en SHE’s uit Udenhout. Maar ook weer 4 kapellen die de Kakofoon al eens mee naar huis namen; Bar Gebeure uit Dordrecht (2014), De Blaaskaken uit Boskoop (2019), De Chica’s uit Prinsenbeek (2020) en WildeBRAZZ uit Gouda (2012 en 2016). En natuurlijk is de Goudse kapel De Waaghalzen weer van de partij, maar ook De Fluutjes uit Bussem, De Gespleten Klomp uit Leiden en The Rolling Tones uit Dordrecht die meededen aan eerdere edities van Kakofonie. Allemaal muzikale gezelschappen die garant staan voor een fantastische feestavond.


Veel liefhebbers van blaas- en feestmuziek weten elk jaar het Kapellenfestival Kakofonie in Reeuwijk te vinden, maar de organisatie hoopt ook nieuwe bezoekers aan te trekken. De toegang is gratis, dus de drempel om even binnen te lopen en de sfeer te proeven tijdens het festival is zo laag mogelijk gehouden. Wie weet, vind je het wel zo leuk, dat je blijft hangen om te genieten van de muziek, de gezelligheid en de sfeer die bij dit festival hoog in het vaandel staan.
Elk jaar steunt Kakofonie een goed doel met een sociale achtergrond. Ondanks dat het festival tijdens de corona-periode niet doorging, is deze traditie in ere gehouden en is er i.v.m. het 50-jarig bestaan van De Klup € 500,- gedoneerd (€ 10,- voor elk jaar dat De Klup bestaat) aan de door Marianka Peters gestarte crowdfundingsactie van de de Goudse Post voor de realisatie van een speelzolder in de Kluphoeve. © Jan van den Berg/JB Filmproducties


Ook dit jaar wordt weer gestreefd om een batig saldo aan een nog nader te bepalen Goed Doel te schenken.  Kom dus 28 januari naar Zalencentrum De Brug in Reeuwijk en geniet van het enthousiasme, de spontaniteit, maar vooral de muziek van 14 fantastische feestorkesten. Kom luisteren, kijken en meedoen, tijdens een heel gezellig gratis avondje uit bij Kakofonie.
De zaal is open vanaf 19.00 uur. Aanvang van het festival is om 20.00 uur.


Meer informatie over het festival kunt u vinden op de website  www.kapellenfestival.nl en op de Facebookpagina  www.facebook.com/kapellenfestival.
 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter