Carol Ruiz Mompou and more

In andere woorden, heel intieme muziek, maar ook speels, vol gevoel en kleur, ook sterk zijn tijd beschrijvend. Het Album Mompou and More kwam uit in december 2020, midden in de Lockdown van de Covid 19 Pandemie met dank aan een succesvolle Crowdfounding campagne . Het is Een Ode van Carol Ruiz aan haar geboorte land.

Carol Ruiz is geboren in Barcelona en woont sinds 2004 in Nederland. Ze is een internationaal actieve pianiste. Ze kwam naar Nederland om haar Masters te behalen aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht met Alan Weiss. Na haar Masters eindexamen kreeg ze als beoordeling “beschikt over enorme artistieke mogelijkheden”. De passie van Carol ligt in het continu luisteren en de zoektocht naar het perfecte legato en de mooiste adembenemende klank. Alan Weiss winnaar van de publieksprijs van de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd in 1978, eindigde op de 4e plaats. Hij zei over Carol: “Aan de basis van haar muzikaliteit staat een harmonieuze persoonlijkheid en een warme communicatie die slechts weinigen gegeven is. Waarlijk een ‘gezegende geest’

Carol treedt op zondag 22 januari op in de Lutherse Kerk in Woerden om 15:00 uur. Kaarten zijn hier te bestellen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter