Badkamerkoor Gouda, ff lekker zingen

De populariteit van onder de douche zingen is iets wat velen zich waarschijnlijk wel kunnen voorstellen. De intieme en afgesloten omgeving van een douchecabine maakt het een ideaal moment om even helemaal los te gaan en te zingen alsof niemand je hoort.

Er zijn echter ook wetenschappelijke redenen waarom we onder de douche zo goed klinken. De natuurlijke akoestiek van een douchecabine, met tegels en harde oppervlakken, helpt bij het reflecteren van geluid en geeft onze stemmen een rijkere, vollere klank. Ook de geluidsisolatie van de cabine zorgt ervoor dat we ons minder bewust zijn van onze eigen stem en dus minder geneigd zijn om ons aan te passen of onszelf te bekritiseren.

Maar waarom zingen we eigenlijk altijd onder de douche? Volgens sommige psychologen kan het zijn dat we onder de douche een gevoel van privacy ervaren waardoor we ons veiliger voelen om onze emoties te uiten. Ook kan het zijn dat we onder de douche mentaal afstand nemen van onze dagelijkse beslommeringen en daardoor meer ruimte hebben voor creativiteit en expressie.

In ieder geval, onder de douche zingen is iets wat velen van ons waarschijnlijk regelmatig doen. Dus laat de volgende keer dat u onder de douche staat, gerust uw stembanden eens een workout geven en laat uw innerlijke rockster of diva los.

Badkamerkoor Gouda

Al jarenlang organiseert het Randstedelijk Zanginstituut het Badkamerkoor voor iedereen die ontspannen het weekend in wil gaan iedere derde zaterdag van de maand het badkamerkoor. Geen lidmaatschap, geen verplichting. Iedereen die zin heeft in twee uur lekker zingen (met pauze halverwege) is van harte welkom!

Zaterdag 21 januari is het thema ‘Nostalgie’ en wordt er gezonden o.l.v. Robert Vuijk. Liedjes als ‘Het dorp’, ‘Wilt u een stekkie’, ‘Waterloo’ en vele andere bekende ‘Goud van oud’ liedjes. De kosten zijn € 10 (contant te betalen bij binnenkomst). Locatie: Oud-Katholieke kerk, Hoge Gouwe 107, Gouda

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter