Winst bij de buren voor Vriendenschaar 1

Zaterdag 14 januari; het was eindelijk weer tijd om de korfbalcompetitie te hervatten. Alleen voor Vriendenschaar 1 dan, Vriendenschaar 2 had nog een week respijt. De Bodegravers hoefden niet ver af te reizen, namelijk naar ‘buurdorp’ Reeuwijk. Vriendenschaar won al veel, maar Reeuwijk won tot nu toe alles; zij stonden er dus beter voor – al moet gezegd dat Reeuwijk het tot dan toe ook voornamelijk opnam tegen de onderste tegenstanders uit de poule, en Vriendenschaar onder andere tegen koploper Animo.

Foto: Fenne van den Hoogenband

In verband met ziektes en blessures startten bij de Bodegravers spelers uit 2 Thom uit de Bosch en Louise Kevelam in de basis. Justin Kersseboom, vorig jaar nog speler van Vriendenschaar, startte bij Reeuwijk 1 in de basis, maar moest al in de eerste minuut het veld verlaten met een blessure. Erg sneu, en we hopen allemaal dat het meevalt.

Dan de wedstrijd zelf: die startte met een 0-2 voorsprong voor Vriendenschaar. Reeuwijk bleef redelijk aanhaken, maar toch lag het gat constant zo rond de drie à vier doelpunten. Ruststand: 7-11.

De wedstrijd was niet erg ‘spetterend’ te noemen tot dan toe, mede dankzij een scheidsrechter die de fluit wel wist te vinden. Het spel lag veel stil, en er werden een hoop vrije ballen genomen. Niet altijd met goals tot resultaat. Aanvallen waren aan beide kanten sowieso stroperig, mede te danken aan het goede verdedigende werk, tevens aan beide kanten.

Een moeizame wedstrijd dus voor ‘deze buren’, die eindigde in een stand van 14-20. We hebben het gewoon niet meer over het ‘hoe’, de eerste punten van 2023 zijn weer binnen!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter