Snel nieuwe stappen voor woningbouw Hof van Harmelen

Er worden nieuwe stappen gezet voor de woningbouw in Hof van Harmelen. Na het faillissement van een van de initiatiefnemers heeft Reuvers Ontwikkeling & Bouw het stokje overgenomen. Samen met Bunnik Projekten bereiden zij de bouw voor van 96 woningen midden in Harmelen. Binnenkort buigt de gemeenteraad zich over het bestemmingsplan. 

Arjan Noorthoek (wethouder woningbouw in Woerden): “Ik ben blij dat er nu een eind is gekomen aan een onzekere periode. De behoefte aan nieuwe woningen in Harmelen is enorm. We zetten dan ook alles op alles om dit belangrijke plan vooruit te helpen. Ik hoop dat de bouw nu echt snel van start kan.”

Bestemmingsplan

In het bestemmingsplan staat hoe de grond gebruikt mag worden en wat er gebouwd mag worden. Dit heeft geleid tot een aantal aanpassingen. Zo is in de oeverzone bij de Meerkoet meer groen voorzien en krijgt de Tuinderij een uitritconstructie op de aansluiting met de Schoollaan. Het bestemmingsplan wordt waarschijnlijk in februari in de gemeenteraad besproken waarna zij een besluit nemen. De data staan binnenkort op de website van de gemeenteraad. Daar vindt u dan ook het bestemmingsplan en hoe u kunt inspreken. 

Gevarieerde wijk met een mix aan woningtypen

Hof van Harmelen is het gebied tussen de Ambachtsheerelaan, de Tuinderij en de Meerkoet. Hier komt een gevarieerde wijk met een mix aan woningtypen: starterswoningen, seniorenwoningen, rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. De wijk krijgt een dorps karakter, waarbij water en groen een belangrijke rol spelen.

Interesse in een woning?

Het is nog niet bekend wanneer de woningen in de verkoop gaan. Wie interesse heeft in een woning, kan kijken op www.hofvanharmelen.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter