Goed nieuws voor wie het hoofd nauwelijks boven water kan houden

Woensdag 18 januari werd in de commissievergadering duidelijk dat de gemeente met concrete invullingen gaat komen voor huishoudens / bewoners, kleine ondernemingen, maatschappelijke organisaties en sportverenigingen die (veel) moeite hebben om, door de hoge energiekosten, het hoofd boven water te houden.

Naast de landelijke ondersteuningsmiddelen gaat de gemeente Bodegraven-Reeuwijk financieel en praktisch aan de slag:

  • De bijstandsnorm voor de energietoeslag wordt verhoogd naar 140%
  • Er komt een overzicht van tips om je huis energie-armer te maken
  • Er zal een Fixteam opgezet worden dat kan helpen bij kleine ingrepen in uw huis of bedrijf

Tot slot roept de wethouder op om je te melden wanneer je hulp kan gebruiken.

In een persbericht lieten de indieners van de motie, CDA Bodegraven-Reeuwijk, Burgerbelangen Bodegraven PvdA en Lokaal Liberaal Bodegraven-Reeuwijk, weten trots te zijn op de steun in de raad voor de ingediende motie en hoe voortvarend er op dit moment gewerkt wordt door de ambtenaren om handen en voeten te geven aan deze acties.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter