Bodegraven-Reeuwijk bungelt opnieuw onderaan in de lijst

  Het zal voor niemand een verrassing zijn, maar Bodegraven-Reeuwijk bungelt opnieuw onder aan de lijst. Deze week publiceerde accountantsbureau BDO zijn jaarlijkse rapport, waarin gekeken is naar de de financiële situatie van alle Nederlandse gemeenten. In de cijfers zijn onder de schulden, uitstaande leningen, belastingen en bezittingen meegenomen.

  Er is een flinke schuld van ruim 155 miljoen euro in de afgelopen jaren opgebouwd door de gemeente, die behoorlijk zwaar weegt op de schouders van de inwoners. Naast een college-akkoord waarbij wordt ingezet op een ambitieus herstelplan dat het tij moet gaan keren, gaan de gemeentelijke lasten fors omhoog het komend jaar. Uitgangspunt daarbij is dat de lagere inkomens zo veel mogelijk worden ontzien, maar niet alleen vanuit de bewoners, ook vanuit het bedrijfsleven klinken flinke protesten.

  Het OPBR, ondernemersplatform Bodegraven-Reeuwijk luidde in oktober zelfs de noodklok. De stijging van de lasten zou voor veel lokale ondernemers wel eens de nekslag kunnen geven in een tijd waarin alle kosten stijgen.

  Met een rapportcijfer 4 en een 141ste plaats van de 141 beoordeelde gemeente is er flink wat werk aan de winkel voor het gemeentebestuur.

  MEER

  Deel dit bericht:

  Facebook
  Twitter