BZ&PC Heren laat overwinning op koploper SVH liggen

Na de eerdere oor wassing in eigen huis waren de Heren van BZ&PC in een late zondagavond wedstrijd erop gebrand om punten af te snoepen van de ongeslagen koploper. Na het bekerdebacle van vorige week in Zwolle kon BZ&PC weer beschikken over een complete ploeg en dat was te merken. 

BZ&PC startte nu wel scherp en liep in rap tempo uit naar een 0-3 voorsprong mede dankzij een zondagsschot (letterlijk en figuurlijk) van Rob Peek. De Rotterdamse ploeg onder leiding van voormalig dames bondscoach Arno Havenga herstelde zich vlug en droeg daarmee zorg voor een eerste periode stand van 3-3.

Foto: Luke Rijnbeek was goed voor 3 doelpunten.

De tweede periode was ondanks een vroege tegengoal voor BZ&PC het startsein om de motor opnieuw aan te slingeren en nam in zwembad De Wilgenring het initiatief en kwam via de messcherpe Luke Rijnbeek en René Peek op een 4-7 voorsprong. Lang kon BZ&PC niet van de voorsprong genieten want in de derde periode regen de Bodegravers de individuele fouten aaneen en kon SVH via vele contra’s afstraffen uitlopen naar een 11-8 voorsprong. Stefan Sterk en Joey Schellingerhout brachten eind derde periode de spanning terug tot 11-10.

In de vierde periode ging de wedstrijd weer gelijk op. SVH benutte een vroege strafworp, waarna BZ&PC een man meer situatie tactisch uitspeelde. Ook in de vierde periode deden individuele fouten de ploeg onder leiding van Herman van Tongerloo definitief de das om. SVH liep uit naar 14-11, Joey Schellingerhout en Rob Peek brachten BZ&PC terug tot 14-13, maar de Bodegravers kwamen met nog 18 seconden spelen tijd te kort.

Ondanks de nederlaag toonde BZ&PC de mogelijkheden van de ploeg. Zaterdag zijn de mannen erop gebrand de eerste overwinning van 2023 te boeken. In zwembad De Kuil is Schuurman BZC uit Borculo om 19:30 uur de tegenstander.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter