Bodegraver Renaldo van Poelgeest in de bloemetjes gezet

Vandaag ontving de Bodegraver Renaldo van Poelgeest een mooie bos bloemen van de organisatie HartslagNu. Renaldo is vrijwilliger bij het Rode Kruis en burgerhulpverlener. Als burgerhulpverlener ben je aangemeld bij het reanimatie oproepsysteem van HartslagNu. Iedereen die hierop aangesloten is krijgt een oproep op zijn mobiel om te gaan reanimeren of de dichtstbijzijnde AED te halen zodra er een hartstilstand in de buurt is.

Regelmatig worden de hulpverleners van HartslagNu in het zonnetje gezet voor het belangrijke en levensreddende werk dat zij als vrijwilliger verrichten. Mensen zoals Renaldo. Namens EditieGroeneHart een dikke pluim en gefeliciteerd!

Foto: Facebook

De eerste zes minuten

Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. Als je binnen deze minuten reanimeert en een AED gebruikt, is de overlevingskans en leven met minimale schade het grootst. Een ambulance kan er niet altijd binnen 6 minuten zijn. Als burgerhulpverlener kun jij dat wel! Je start met reanimeren totdat de professionele hulpverlening het overneemt.

Hoe werkt het oproepsysteem?

Als via 112 een melding van een hartstilstand binnenkomt, roept HartslagNu automatisch burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer op. Zij krijgen een oproep op hun telefoon met de vraag om direct naar het slachtoffer te gaan om te reanimeren of eerst een AED op te halen. Zij reanimeren net zo lang totdat de professionele hulpverlening het overneemt.

Wie kan burgerhulpverlener worden?

Iedereen die 18 jaar of ouder is en in de afgelopen twee jaar een erkende reanimatietraining gevolgd heeft kan aan de slag als burgerhulpverlener. Ook professionele hulpverleners zijn van harte welkom.

Voor meer informatie ga naar de website van Hartslag.nu

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter