Lekker budgetvriendelijke luchtverfrisser, Do It Yourself!

Zelf een luchtverfrisser maken met essentiële olie, alcohol en water? Zo gebeurt en het is een eenvoudige en budgetvriendelijke manier het huis lekker te laten geuren. Naast een waterspuit of gewoon een lege sprayfles heb je maar drie ingrediënten nodig. Water, essentiële olie (naar keuze) en alcohol. Wodka kan ook, wanneer je dit toevallig in huis hebt.

Stap 2: Mix de Ingrediënten

  • Voeg 20 druppels essentiële olie toe aan een sprayfles van 100 ml.
  • Voeg 80 ml alcohol toe aan de sprayfles.
  • Voeg tenslotte water toe aan de sprayfles.

Stap 3: Schud goed:

Schud de sprayfles goed zodat alle ingrediënten zich mengen.

Stap 4: Spray & Enjoy

Jouw zelfgemaakte luchtverfrisser is nu klaar voor gebruik. Spray de luchtverfrisser in de ruimte waar je de geur wilt verbeteren. De hoeveelheid essentiële olie die je gebruikt kun je overigens naar wens aanpassen.

Er zijn veel verschillende essentiële oliën die je kunt gebruiken. Afhankelijk van de geur die je wilt creëren. Bijvoorbeeld lavendel voor een rustgevende geur, citroen voor een frisse geur of eucalyptus voor een verkwikkende geur. De geur van rozemarijn zou zelfs goed voor je geheugen zijn. Experimenteer met verschillende oliën en vind de perfecte geur voor je huis.

De kracht van geur

Geur is overigens een van de meest krachtige manieren waarop ons geheugen kan worden geprikkeld. Dit komt doordat de geurreceptoren in onze neus direct verbonden zijn met de hippocampus, een gebied in onze hersenen dat verantwoordelijk is voor het opslaan van herinneringen. Dit betekent dat een geur ons direct kan terugvoeren naar een specifieke herinnering uit ons verleden. Maar geur kan ook invloed hebben op onze emotie of gedrag. De geur van specerijen zoals kaneel of nootmuskaat kan ons een gevoel van warmte en gezelligheid geven, waardoor we geneigd zijn om binnen te blijven in plaats van naar buiten te gaan. Anderzijds, de geur van frisse lucht kan ons een gevoel geven van energie en motivatie, waardoor we geneigd zijn om naar buiten te gaan en activiteiten te ondernemen.

Door zelf een luchtverfrisser te maken met essentiële olie, alcohol en water, kunt u de geur in uw huis aanpassen naar uw eigen smaak en kunt u besparen op de kosten van gekochte luchtverfrissers. Probeer het zelf en geniet van een heerlijk geurend huis.

Budgetvriendelijke essentiële olie kun je krijgen bij bijvoorbeeld Holland & Barret in Gouda en Woerden. Of bij Kruidvat.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter