Filmmarathon Novecento

aterdag 28 januari is er een Concordia Filmmarathon in Theater Concordia Haastrecht met de film ‘Novecento’. ‘Novecento’ is het magistrale epos van Bernardo Bertolucci over het Italië van begin 20e eeuw. Geniet maar liefst vijf uur lang in speciale luxe theaterstoelen van de nog jonge Gérard Depardieu en Robert De Niro. Met in de tweede pauze een Italiaans buffet! Reserveren is verplicht.

In deze vijf (!) uur durende film van Bertolucci ontstaat een vriendschap tussen landeigenaar Alfredo (Robert De Niro) en boerenzoon Olmo (Gérard Depardieu) tegen de achtergrond van het Italiaanse leven in de eerste helft van de 20e eeuw. De bewustwording van de boerenonderdrukking leidt tot de opkomst van het fascisme in Italië, waardoor de vriendschap op de proef wordt gesteld. De film is beroemd om de prachtige muziek van Ennio Morricone.

Met buffet!
Voor deze filmmarathon zijn speciale luxe theaterstoelen gehuurd. Er zijn drie pauzes, waarbij je in de tweede pauze een Italiaans buffet wordt aangeboden. De prijs is inclusief het eten en een drankje.

‘1900’ is een absoluut meesterwerk en het magnum opus van regisseur Bernardo Bertolucci. Het is niet zijn succesvolste werk, maar wel zijn beste. Het is een groots en meeslepend epos over de Italiaanse geschiedenis van het jaar 1900 tot aan de bevrijding van het fascisme in 1945. Bertolucci slaagde erin om die geschiedenis tot leven te laten komen in allegorische personages, die symbool stonden voor de verschillende standen en politieke stromingen binnen de Italiaanse samenleving. Deze film wordt ingeleid door Jielis van Baalen, journalist en filosoof.

Concordia Filmmarathon begint zaterdag 28 januari om 15.00 uur. De film draait in Theater Concordia op groot scherm. Kaarten (à € 39) zijn te bestellen via  www.theaterconcordia.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter