Welke Goudse scholier leest het beste voor?

Dit jaar is de dertigste editie van de Nationale Voorleeswedstrijd. In verschillende rondes nemen kinderen uit het hele land het tegen elkaar op. De Nationale Voorleeswedstrijd is in 1993 door Stichting Lezen in het leven geroepen om het leesplezier in groep 7 en 8 te stimuleren.

Traditiegetrouw bestaat de wedstrijd uit een aantal rondes. De voorleeskampioenen van de Goudse scholen (Cyril, Tom, Vive, Dey, Cas, Koen, Dolores, Linda, Marcelina, Amal, Fay, Eva, Isabel, Bo en Fenna) gaan op woensdag 22 februari vanaf 14.30 uur de strijd met elkaar aan in de bibliotheek aan Klein Amerika 20 in Gouda.

Een jury, bestaande uit kinderboekenschrijver Marte Jongbloed, Noaemi Horbach van boekhandel Verkaaik en Ellen Moen van de bibliotheek Gouda, bepaalt wie doorgaat naar de volgende ronde. Op 24 mei is de landelijke finale in Utrecht waarin de twaalf provinciale voorleeskampioenen voor de titel ‘De Nationale Voorleeskampioen 2023’ strijden.


Meer informatie staat op bibliotheekgouda.nl/voorleeswedstrijd.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter