Sportcomplex de Kuil kampt met tegenslagen

Het sportcomplex de Kuil in Bodegraven kampt met flinke tegenslagen. Het gebouw dat eigendom is van de gemeente en door de organisaties Optisport wordt beheert en geëxploiteerd, heeft niet alleen te maken met de gevolgen van een grote lekkage die is ontstaan door een kapotte klep in de waterinstallatie. Ook de douches blijken nog niet vrij te zijn van de gezondheidsbedreigende legionella bacterie.

In overleg met de opstalverzekering van de gemeente en de vloerinstallateur kijkt de beheerder nu naar mogelijke oplossingen voor de beschadigde houten vloer in de sporthal. Er vindt op dit moment nog nader onderzoek plaats of het vocht ook in het onderliggende beton is doorgedrongen.

Naast de schade aan de sportvloer is er al enige tijd sprake van een hardnekkige legionellabesmetting in de douches van de sporthal. De oorzaak hiervan is nog steeds niet gevonden. Bezoekers merken weinig van het onderzoek en de werkzaamheden, maar legionella is een levensbedreigende bacterie en de zorgen zijn groot.

In de tussentijd heeft Sport en Welzijn alle verenigingen die gebruik maken van het sportcomplex tijdelijk onder weten te brengen op andere locaties. Ook de scholen hebben inmiddels een alternatieve sportlokatie aangeboden gekregen.

De gemeente betreurt de overlast die is ontstaan. Naar verwachting zullen de werkzaamheden, zowel aan de vloer als de douches, nog enige maanden in beslag gaan nemen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter