John Blok wint Cultuurprijs Woerden 2022

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in AnnexCinema in Woerden is John Blok uitgeroepen tot winnaar van de Cultuurprijs Woerden 2022. Hij kreeg de trofee en bijbehorende cheque van drieduizend euro uit handen van wethouder Jelmer Vierstra. Naast zijn theaterprogramma vol persoonlijke liedjes, is de 56-jarige Woerdenaar vooral bekend van zijn gedichten op social media.

Vorige jaar bracht Blok een deel van deze gedichtjes uit. Een dichtbundel mag zijn debuut volgens Blok niet worden noemend. “Het zijn rijmpjes van vier regels. Als het langer zou worden, zijn het gedichten, maar ik heb niks met poëzie.” De foto’s bij zijn rijmpjes maakt prijswinnaar eveneens zelf met zijn iPhone om er vervolgens een filtertje overheen te gooien en er een wit randje omheen te maken. Ook het letterype is altijd hetzelfde.

Maar liefst 24 kanshebbers waren door de inwoners van Woerden genomineerd, waaruit een jury uiteindelijk een selectie van maakte van vijf deelnemers. Naast Blok waren dit Mirte Damen, koor Bravour, de Havendagen en fanfarekorps Excelsior. Allemaal hadden ze in de afgelopen weken een video gemaakt om zich gisteravond te presenteren voor het grote publiek.

Naast de Cultuurprijs Woerden werd woensdagavond ook de Aanmoedigingsprijs 2022 uitgereikt. Deze ging naar de 18-jarige Sem Hoos, die onlangs ook de Koninklijke Conservatoriumprijs won, Naast een trofee en oorkonde ontving Hoos eveneens een geldbedrag.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter