Nationale Graskaasdag dit jaar in Woerden

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Woerden maakte burgemeester Victor Molkenboer bekend dat de Nationale Graskaasdag dit jaar start in Woerden.

Graskaas is gemaakt van melk van koeien die na de winter weer de wei in gaan. Een van de factoren die de smaak van kaas beïnvloedt is het voer wat de koeien eten. Het jonge verse voorjaarsgras geeft volgens de liefhebbers een unieke zachte smeuïge smaak en dankzij het hoge gehalte caroteen dat het gras in dit seizoen bevat krijgt de jonge kaas een veel gelere kleur dan later in het jaar. De rijpingstijd van graskaas van 4 tot 6 weken.

Dit jaar valt de Nationale Graskaasdag op zaterdag 13 mei en is tevens het startsein van het landelijk graskaasseizoen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter