Gemeenteambtenaren leggen werk neer

Eind deze maand leggen naar alle waarschijnlijkheid gemeenteambtenaren het werk neer met als inzet een betere cao. Vooralsnog gaat het om ambtenaren belast met de handhaving, zoals de Boa’s, en reinigingsdiensten. Volgens het FNV zijn de onderhandelingen met de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten (VNG) over die nieuwe COA vastgelopen. Het ultimatum dat door het FNV was voorgelegd is afgelopen woensdag verlopen.

Het gevolg van de staking is dat de kans groot is dat vuilnis niet wordt opgehaald. Ook containers zullen niet worden geleegd. Daarnaast wordt op dit moment gekeken naar de mogelijkheid dat Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s) tijdelijk geen parkeerboetes uitschrijven. Hoe de acties er in detail uit gaan zien is nog niet bekend. In ieder geval gaat het werkonderbrekingen en stakingen. De verwachting is dat de acties zich concentreren in de grote steden zoals Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag.

Landelijke demonstratie 15 februari

Op 15 februari is er in Utrecht in ieder geval een door het FNV georganiseerde landelijke demonstratie. Het FNV kan zich overigens voorstellen dat de acties uiteindelijk ook overslaan naar ambtenaren die op kantoor zitten. De VNG heeft in een verklaring laten weten het CAO overleg graag op korte termijn te hervatten.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter