Alle vrijheid om naar eigen smaak af te bouwen, maar met het gemak van een appartementencomplex

De woningmarkt in het Groene Hart is behoorlijk verstopt. Vooral voor oudere inwoners in het hogere segment is er nauwelijks aanbod. In Oudewater is recent een uniek kleinschalig project gebouwd dat voldoet aan de hoge eisen van deze doelgroep. Met alle voorzieningen op steenworp afstand. Toch wordt dit segment in het gemeentelijk woningenbeleid vaak over het hoofd gezien. Terwijl het een stimulans zou kunnen zijn om lokaal weer wat schot te krijgen in de ‘doorverhuismarkt’, maar dat vraagt om lef volgens de ontwikkelaar.

AnneMarie Visser vroeg zich af of dit misschien een van de manieren is van het nieuwe bouwen voor ouderen in het Groene Hart. Kleinschalige appartementencomplexen met alles er op en eraan. Met veel vrijheid om in te richten naar eigen behoefte, zodat het aanvoelt alsof je toch een beetje eigen huis bouwt. Maar dan omringd met de veiligheid en het gemak van een appartementencomplex.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter