Prins Harry ook lokaal in de boekenwinkel

Eindelijk ligt ie in de winkel. De veel besproken memories van de Britse prins Harry. Ook bij Vivant Butterfly op de Miereakker in Reeuwijk prijkt het boek prominent op de eerste plaats. Ruim voordat het boek verscheen was het internationaal al hét onderwerp van gesprek. In de autobiografie doet de zoon van wijlen Prinses Diana een boekje over hoe het is om als ‘tweede’ man op te groeien aan het hof in Engeland in de schaduw van de troonopvolger.

De memoires van Harry

Volgens de Nederlandse uitgever heeft Harry het boek geschreven met een rauwe, nietsontziende eerlijkheid. Het boek zou grensverleggend zijn en vol onthullingen staan. Het gaat over de hoge tol die het leven in de schijnwerpers eist en over de liefde die uiteindelijk alles overwint. We weten inmiddels al alles over het gevecht tussen de twee broers, Harry en William, dat eindigde boven op de aan gruzelementen geslagen hondenbak. Al even openhartig is de prins over het aantal dodelijke slachtoffers die hij maakte tijdens zijn tijd in het leger.

Kritiek

Het boek maakt de tongen flink los en de hele wereld valt over Harry heen. Vanuit het leger komt het geluid dat de prins in het boek de militaire erecode schendt door uit de school te klappen en de Taliban is voornemens een klacht in te dienen bij het Internationale Gerechtshof over vermeende gruweldaden tegen de mensheid. Volgens sommige critici kan dit wel eens het einde van de Engelse monarchie inluiden. Maar vriend en vijand is het met elkaar eens. Het is onbegrijpelijk dat Harry en Meghan een paar jaar geleden met veel bombarie afstand namen van het Britse Koningshuis om buiten de schijnwerpers te leven, maar er nu bewust voor kiezen om via een boek, interviews en een Netflixserie de juicy details volop op straat te gooien.

Prins Harry Reserve is nu verkrijgbaar in de boekwinkels, waaronder Vivant de Butterfly in Reeuwijk

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter