Gemeentelijke erepenning voor Bert Verver

Maandagavond 9 januari jl. reikte burgemeester Erik van Heijningen de gemeentelijke erepenning uit aan de heer Bert Verver. De gemeentelijke erepenning wordt uitgereikt aan diegenen die op bijzondere wijze verdienstelijk zijn (geweest) voor de gemeenschap van Bodegraven-Reeuwijk. De heer Verver kreeg de erepenning uitgereikt vanwege zijn lange staat van dienst in meerdere vrijwillige functies in de toenmalige gemeente Reeuwijk en in de huidige gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Vrijwilligerswerk 2.0

De heer Verver heeft op veel verschillende plekken als vrijwilliger een bijdrage geleverd aan de maatschappij en aan de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Burgemeester Erik van Heijningen gaf in zijn speech aan dat hij het bij een samenvatting zou houden, omdat hij anders een dag nodig zou hebben. De onderwerpen die aan bod kwamen zijn de volgende:

Natuur

De heer Verver zet zich graag in voor de natuur in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Mede vrijwilligers zeggen hierover het volgende: “Bert is een onvermoeibare strijder voor de natuur en met een bovenmatig hoge inzet. Hij heeft sterke contactuele vaardigheden en hiermee is hij in staat om met partijen met uiteenlopende belangen om te gaan en resultaat te boeken.” De heer Verver is nog niet klaar, hij blijft zich inzetten voor de natuur. Zo helpt hij als adviseur bij het inrichten van het groen bij de Bessenhof in Reeuwijk en ook bij de Stichting Veen.

Wonen

De heer Verver heeft 30 jaar lang het voorzitterschap op zich genomen van woningbouwvereniging Reeuwijk. In deze rol heeft hij onder andere veel kunnen betekenen voor de sociale woningbouw in Reeuwijk, Driebruggen en Waarder.

Politiek

Op dit moment is de heer Verver actief voor de Kijk op Bodegraven-Reeuwijk, waarvoor hij in het bijzonder de politieke verslagen schrijft. Dit doet hij vol enthousiasme en op een heldere, begrijpelijke wijze. Hij maakt de gemeentepolitiek behapbaar voor eenieder die daar interesse in heeft. Daarbij gaat hij op pad om foto’s te maken voor bij de artikelen. Want naast al het vrijwilligerswerk is fotografie een grote hobby.

In het zonnetje

Vanwege zijn grote inzet werd de heer Bert Verver maandagavond tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in het zonnetje gezet. “Gezien uw uitzonderlijke en jarenlange inzet willen wij u graag de gemeentelijke erepenning uitreiken,” vertelde burgemeester Erik van Heijningen. “De gemeentelijke erepenning wordt uitgereikt aan diegenen die op bijzondere wijze verdienstelijk zijn en zijn geweest voor de gemeenschap van Bodegraven-Reeuwijk. Wij kunnen concluderen dat u, met alle inzet voor de gemeente, absoluut deze erepenning heeft verdiend. Het is een toevoeging aan uw eerder terecht ontvangen koninklijke onderscheiding. Gefeliciteerd Bert!”

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter