Eindelijk kon het weer, samen met elkaar het ‘gemeentelijk’ nieuwjaar vieren

Tijdens een drukbezochte Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk in Zalencentrum de Brug in Reeuwijk hief waarnemend burgemeester Erik van Heijningen samen met de aanwezige inwoners het glas. Het was een van de laatste formele handelingen van Van Heijningen die in het najaar 2020 aan boord kwam nadat zijn voorganger Christiaan van der Kamp een functie had aanvaard in het bedrijfsleven.

Veel inwoners kennen de burgemeester als ‘die met de hond’. Vrijwel altijd werd van Heijningen onafscheidelijk vergezeld door zijn herderspup Norah, die het in het begin van zijn hondenleven niet altijd eens was met de opdrachten die van Heijningen haar gaf.

Succesvoller was zijn leiderschap binnen het college. Hoewel van Heijningen zich laat kenmerken door een sterk aanwezige bestuurdersstijl, zakelijke houding en rechte lijnen, was hij vooral van mening het zijn taak was binnen de gemeente zoveel mogelijk mensen aangesloten te houden en mee te nemen in de besluitvorming. Zoals hij gister aangaf “Het was zaak dat we met elkaar vooruit gingen, op weg naar oplossingen en niet naar beneden bleven staren naar ‘het moeras waar we in dreigden weg te zinken.”

Gisteravond nam de burgemeester afscheid waarbij hij vooral sprak over de uitdagingen die in de toekomst liggen, maar ook het plezier waarmee hij terug kijkt op alle mooie mensen en momenten die hij binnen de gemeenschap de afgelopen jaren heeft ontmoet en mogen ontdekken.

Tijdens zijn speech haalde van Heijningen Bert Verver naar voren. Inwoner van Reeuwijk, bekend als fotograaf en verslaggever, maar ook een spil binnen de gemeenschap. Onder tal van maatschappelijke initiatieven, zoals Stichting Veen en Woningbouwvereniging Reeuwijk, staan de schouders van Verver. Uit handen van Van Heijningen ontving de verraste Bert Verver de erepenning van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Onder toeziend oog van zijn familie en naaste geliefden, die inmiddels ook ‘binnen was geslopen’.

Tot slot hief Van Heijningen samen met de ruim 90-jarige Sarah en de eveneens aanwezige voormalig burgemeester Christiaan van der Kamp en alle gasten het glas op een mooi nieuw jaar.

Het beeldmateriaal in dit artikel is in samenwerking met de Digitale Bodegraafse Krant tot stand gekomen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter